valby vokalgruppe

Her er en podcast om Click Festivallen, hvor man b.la. kan høre interview med Tobias Kirstein og høre om Valby Vokalgruppes koncert Harmony of the Exospheres. Den er lavet af Line Møller Lauritsen og Anne Neimann Clement for Kunsten.nu: Lydkunst#17: Click

Harmony of the exospheres

Click Festival, Kulturværftet Helsingør

‘Harmony of the exospheres’ er en koncert med elementer af dans skabt af Valby Vokalgruppe og Simon Latz til Click Festival 2016. Værket er en musikalsk rumrejse ud af vores solsystem - helt derud hvor nyopdagede planeter trodser hidtil kendte fysiske teorier.

‘Sfærernes harmoni’ er ideen om, at forholdet mellem planeterne i vores solsystem kan udtrykkes som en kosmisk klang. Ideen går tilbage til antikkens Grækenland og er siden blevet videreudviklet af mange kunstnere, videnskabsfolk, esoterikere og komponister.

‘Harmony of the exospheres’ inddrager NASA’s nyeste opdagelser af planeter udenfor vores solsystem, de såkaldte ”exoplaneter”, i konceptet om sfærernes harmoni. Publikum vil opleve en koncert, hvori lyd og bevægelse forener menneskets abstrakte fabuleren over universet siden antikken med fysiske data fra NASA’s Keplermission, som i øjeblikket opdager tusindvis af nye planeter.

Musik og bevægelse er skabt udfra en collage af klassisk geometri, tekster af Platon, Cicero og Wikipedia, Johannes Keplers (1571-1630) ideer om sammenhængen mellem planeter og toner, samt et narrativ om et rejsebureau, der arrangerer udflugter til exosfærerne.

Værket opføres af Valby Vokalgruppe, fire klassiske sangere og fem dansere i en fabrikshal på Kulturværftet i Helsingør.

Idé og musik: Valby Vokalgruppe

Koreografi: Simon Latz

Scenekunstnerisk konsulent: Sara Hamming

Medvirkende:

Klara Lucia Thordsen (sopran), Anna Sofie Keller (mezzosopran), Anders Grunth (tenor), Nicolai Elsberg (bas), Sonja LaBianca (vokal, keyboard, saxofon), Lil Lacy (vokal, keyboard), Cæcilie Trier (vokal, klaver), Anja Jacobsen (vokal, percussion), Simon Latz og dansegruppen endag danse.

Plakat: Michael Mørkholt.

Billetter: http://www.clickfestival.dk/#!tickets/c1gdi

Se: Click Festival/Valby Vokalgruppe

Fakta:

Valby Vokalgruppe

Valby Vokalgruppe består af Cæcilie Trier, Lil Lacy, Sonja LaBianca og Anja Jacobsen.

Gruppen blev dannet i 2008 af Anja Jacobsen som et eksperiment ud i stemmens muligheder. Eksperimentet har gennem tiden udviklet sig til et band, bestående af stemmer, keyboards, effektpedaler og percussion – dog stadig med stemmen som udgangspunkt for alle kompositioner. Valby Vokalgruppe er igennem de senere år begyndt at komponere kollektivt, b.la. da gruppen blev inviteret af Arken til at skabe en Dada-performance i september 2014.

Simon Latz

Kunstner Simon Latz har arbejdet med bevægelse i bl.a. Bror med brødre, CAAST og LOL Beslutning, ofte i samspil med musik og drama. Han arbejder i et simplificeret formsprog, og undersøger det stramt synkrone op ad det sfærisk ‘frie’, med konnotationer til bl.a. Gurdjieffs rituelle danse.

Sara Hamming

Performancekunstner og iscenesætter Sara Hamming har bl.a. skabt forestillings-serierne Bloody Mary #1 – #4 , der handler om historie, samt Whole Body Treatment - teater på kroppen 1-5, som er en forestillings-serie og et kunstnerisk forskningsprojekt fra 2010, der beskæftiger sig med terapi fra en humoristisk og kritisk fænomenologisk vinkel. Sara Hamming og Anja Jacobsen skabte i 2012 forestillingen OUM – en iscenesættelse af stemmer om den legendariske egyptiske sangerinde Oum Kulthoum. Se www.moribund.dk

Listen to Valby Vokalgruppe:

07 The Secret Wife (1:42)

09 Efter Internettet (3:32)

06 Regnbuen (5:32)

Hør interview med Valby Vokalgruppe om ‘Bah New Era’ i P6 beat: Interview P6 Beat (det starter ved 26:20)

Contact: jacobsen@egetvaerelse.dk