frk. jacobsen

Det nye album “Thin Dry sticks” af Frk. Jacobsen udkommer 26. september 2018
Udgivelsesfest på LOPPEN: http://loppen.dk/kalender/frk-jacobsen
Koncerter med SAV, Soma & Lil, Nicolai Kaas Claesson solo, J. Jaanmai Duo og Frk. Jacobsen


Frk. Jacobsen: Thin Dry Sticks
2018

“Thin Dry Sticks” er et nyt fuldlængde album af Frk. Jacobsen, Anja Jacobsens solo-projekt. Albummet følger den anmelderroste EP “Lobsters” fra 2013, der i Information blev beskrevet som “en anarkistisk legestue fuld af vidunderlige absurde sammenstød”.

”Thin Dry Sticks” udfoldes i et felt af musikalske og følelsesmæssige kontraster – mellem jordbundne hverdagssituationer og kosmiske abstraktioner, mellem antikkens Grækenland og livet i København anno 2018, mellem melodiske popfornemmelser og avantgardistiske udflugter. Som en legesyg rejse gennem forskellige tider og rum hylder albummet de poetiske og surrealistiske øjeblikke, der ofte skubber sig ind som små kiler i livets hverdagssituationer eller i drømme. Et eksempel på dette er bl.a. sangen “Doublo”, hvori en vindblæst cykeltur gennem København kombineres med en ufattelig syret oplevelse af at være to i én krop.

Musikken er komponeret af Anja Jacobsen (vokal, trommer, keyboards). Inspirationen udspringer fra popmusik verden over og parres med det abstrakte og konceptuelle i form af fri improvisation og lydkunst. F.eks. i sangen “Stormen”, hvori pop-producerede vokaler svæver over et brusende hav af fri impro og noise. På størstedelen af albummet medvirker et band bestående af Lars Bech Pilgaard (guitar), Lil Lacy (keyboards, kor, cello) og Nicolai Kaas Claesson (bas, cello), som alle bidrager med personlige og kreative musikalske inputs.

Teksterne er arrangeret som et skuespil, hvori forskellige karakterer indtræder på scenen og synger deres replikker. Hovedrollerne indtages af moren Ida og hendes datter Miranda, men også det ældre ægtepar Mr. og Mrs. Scorpii, samt Thanatos (døden) og poeten Stesichoros er med på rollelisten. Ideen med skuespillet udspringer fra oplevelsen af subjektet, som noget der udfolder sig på mange forskellige planer og i forskellige roller på samme tid. Selvet opleves ikke som noget statisk/uforanderligt, men som noget der opstår og forandrer sig gennem de relationer det indgår i. Albummet “Thin Dry Sticks” præsenterer de mange lag, spændinger og roller som eksisterer simultant i et menneske; i dette tilfælde en kvinde, der rummer mor, datter, fødsel, død og ægtefælle på samme tid.

Coveret, som er lavet af Katrine Hoffmeyer Tougård, er udformet som en haveplan, der på samme tid er planen over de scenerum skuespillet foregår i, samt den have, hvori Miranda møder ægteparret Mr. og Mrs. Scorpii i sangen “Mr. and Mrs. Scorpii in the Garden”, inden hun hvirvles ud i det ydre rum.

Anja Jacobsen er også leder af Valby Vokalgruppe, medkomponist og trommeslager i bandet Selvhenter, samt medstifter af kunstnerfællesskabet Eget Værelse.
www.egetvaerelse.dk

Frk. Jacobsen koncert til Kollektiv Nights, TIYATROM, Berlin, 29. August 2016 (www.jazzkollektiv.de)

Foto: Dieter Düvelmeyer (www.duevelmeyer.eu)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Eget Værelse har i november 2013 udgivet EP’en Lobsters af Frk. Jacobsen. 12″ vinyl, 45 rpm., med downloadkode.

”This EP features Jacobsen as a highly original musician, gifted with rich and often wild imagination, and the ability to create beautiful, strange sounds that sound organic over irresistible rhythms. Her musical ideas are delivered with a rare charm and elegance. (…) Provocative, beautiful set of alternative pop songs”.

-Eyal Hareuveni, All About Jazz – read full review here

Listen to Lobsters here

Lobsters kan købes i Insula Music (Blågårdsgade 31, 2200 Kbh N), Route66 (Fælledvej 3, 2200 Kbh N) eller på nettet hos Rillbar Distribution. Man kan spørge efter den i alle danske pladebutikker, og få dem til at bestille den hjem hos Rillbar Distribution.